- Logujte se ili se registrujte da postate komentare
8 November, 2009 - 13:01
E sad ovako, koji je po vama najbolji operativni sistem?
Windows
Linux
Ubuntu
OS-X
Znaci po meni definitvno OS-X, htio bi ga staviti na svoje racunalo ali mi ne podrzava maticna
imam neku foxxconn tako da mi nebi radilo pola stvari, ali definitivno sam apple-ov fan sto se tice toga.
Da vidimo sto vi kazete na to? jel ste se susreli s Mac racunalima? ja skupljam neku kintu da uzmem neki macbook koliko sam se napalio
pravi merak je racunalo
Windows
Linux
Ubuntu
OS-X
Znaci po meni definitvno OS-X, htio bi ga staviti na svoje racunalo ali mi ne podrzava maticna
imam neku foxxconn tako da mi nebi radilo pola stvari, ali definitivno sam apple-ov fan sto se tice toga. Da vidimo sto vi kazete na to? jel ste se susreli s Mac racunalima? ja skupljam neku kintu da uzmem neki macbook koliko sam se napalio
pravi merak je racunalo
8 November, 2009 - 13:05
Re: Operativni sistemi
Windows - Simply nenadjebiv
8 November, 2009 - 13:06
windows za privatne korisnike, linux za poslovne
8 November, 2009 - 13:45
Windows nezamjenjiv ^^
8 November, 2009 - 13:47
Prvo sam sve posamarao a onda sam obrisao komentare. Sto znaci Windows? To samo da upisete post ili niste probali niti jedan drugi.
Ako ne zelite i ne znate vodit normalnu diskusiju onda nemojte ni pisat gluposti. Tema je zanimljiva i svako bi mogao lijepo napisati zasto i koji operativni sustav i zaradit aplauz.
Ako ne zelite i ne znate vodit normalnu diskusiju onda nemojte ni pisat gluposti. Tema je zanimljiva i svako bi mogao lijepo napisati zasto i koji operativni sustav i zaradit aplauz.
8 November, 2009 - 13:50
Mac OS X bih izdvojio na prvo mesto, kao najbolji balans izmedju pouzdanosti, podrske i user friendly okruzenja. Pogotovo ako ste profesionalac u oblasti dizajn, audio, video i CAD poslova. Cak i za kucnu i kancelarijsku upotrebu je sasvim pristupacan i domacici i sekretarici.
Linux u raznim distribucijama je postao dobro rjesenje i za kancelariju i za kucu. Na prvom mjestu, zato sto je dzabe. U neku ruku ga yebe podrska, sto u drajverima, sto u ozbiljnijm aplikacijama, s toga nije bas najsretnije rjesenje za nekoga ko je laik, a nema pri ruci nekog IT Proa. Segment koji Linuxima dobro lezi bi bio server, manji, srednji. Kao i freakovima koji znaju kako hoce da se igraju sa racunarom.
Za ostatak platformi, serveri, mrezna oprema, namjenski racunari... tu je Master Card Postoje OS-ovi, namenski pravljeni i prilagodjeni odredjenim poslovima. I tu su sasvim neosporivi, uz godine iskusva i ozbiljnog pristupa problemu
Windowsi su nam nuzno zlo. Odrzava ih u zivotu samo nametnuta popularnost i sigurnost poznatog terena. Igre su mu jedino realno opravdanje.
Linux u raznim distribucijama je postao dobro rjesenje i za kancelariju i za kucu. Na prvom mjestu, zato sto je dzabe. U neku ruku ga yebe podrska, sto u drajverima, sto u ozbiljnijm aplikacijama, s toga nije bas najsretnije rjesenje za nekoga ko je laik, a nema pri ruci nekog IT Proa. Segment koji Linuxima dobro lezi bi bio server, manji, srednji. Kao i freakovima koji znaju kako hoce da se igraju sa racunarom.
Za ostatak platformi, serveri, mrezna oprema, namjenski racunari... tu je Master Card Postoje OS-ovi, namenski pravljeni i prilagodjeni odredjenim poslovima. I tu su sasvim neosporivi, uz godine iskusva i ozbiljnog pristupa problemu
Windowsi su nam nuzno zlo. Odrzava ih u zivotu samo nametnuta popularnost i sigurnost poznatog terena. Igre su mu jedino realno opravdanje.
8 November, 2009 - 15:21
Son1k svaka cast...dijelimo isto misljenje. osx rula
8 November, 2009 - 16:03
windows
8 November, 2009 - 17:09
Windowsi su nekako easy use, otvoreni za sva polja, korisnicima nudi svakakve mogucnosti manipulacije OS i programiranja, pa bi reko da je Windows kao open source. To im je i najveca prednost jer su tako stekli popularnost ali i mana, jer dosta je nestabilan, neobradjen, virusi haraju, losa kompatibilnost na polju software-hardware. Sa novijim verzijama se to polako otklanja al nekako presporo. Ono sto je Windows odrzalo u zivotu je podrska hardwarske tehnologije koja je veoma napredna mislim na cpu, gpu i ram. Da nije toga windowsa nebi ni bilo propali bi.
Mac os je najnapredniji os i slika jednog os kakav bi trebo da bude. Koriste ga profesionalci u biznisu / kinomategrafiji / muzici zato gaming nije popularan na njemu. Kompatibilnost u odnosima hardware-software je odlicna i ono najvaznije nemoguce je napravit virus za taj os. Ima isto i dinamican future look ljep za oko. Mana je sto je veoma skup ali sa razlogom s obzirom na naprednost. Cuo sam da su napravili novi mis koje je multitouch znaci nema tipki i scrolla. Isto tako program na mac-u final cut pro je najbolji program na svijetu za obradu videa i koristi se u kinematografiji.
Linux nepoznajem nesto ali sam cuo da se koristi za servere, sto znaci da je napredan, s obzirom da je rad sa serverima zahtjevan.
Mislio sam uradit dualboot win/mac al nema mac drivera za pc hardware. Volio bi imat mac al je preskup, zato ostajem na win-u
=)
Mac os je najnapredniji os i slika jednog os kakav bi trebo da bude. Koriste ga profesionalci u biznisu / kinomategrafiji / muzici zato gaming nije popularan na njemu. Kompatibilnost u odnosima hardware-software je odlicna i ono najvaznije nemoguce je napravit virus za taj os. Ima isto i dinamican future look ljep za oko. Mana je sto je veoma skup ali sa razlogom s obzirom na naprednost. Cuo sam da su napravili novi mis koje je multitouch znaci nema tipki i scrolla. Isto tako program na mac-u final cut pro je najbolji program na svijetu za obradu videa i koristi se u kinematografiji.
Linux nepoznajem nesto ali sam cuo da se koristi za servere, sto znaci da je napredan, s obzirom da je rad sa serverima zahtjevan.
Mislio sam uradit dualboot win/mac al nema mac drivera za pc hardware. Volio bi imat mac al je preskup, zato ostajem na win-u
=)
9 November, 2009 - 15:29
Iako sam samo probao Linux i Windows.. Moja odluka je Windows
15 November, 2009 - 18:30
mah windows normalno ^^
21 November, 2009 - 09:28
Windows - koristim od kako znam za komp pa tako da je moj odgovor windows
a koristio sam nekada i linux(ubuntu) i bezze je
a koristio sam nekada i linux(ubuntu) i bezze je